- Let’s talk about Sekt! Vinsekt selecteert en verdeelt Duitse Sektwijnen die een uitmuntend alternatief vormen voor de betere champagnes. Sekt is het Duitse woord voor mousserende wijn. Terroir, productiemethode, kwaliteit… het doet er allemaal niet toe. Als de wijn schuimt en uit Duitsland of Oostenrijk komt, spreken we over sekt. Alleen al in Duitsland wordt 305 miljoen liter sekt per jaar gedronken. Dat zijn 5 flessen per jaar / per Duitser. Kinderen inbegrepen. Het grootste deel van deze sekt-zee is zoet, industrieel, kitsch in een fles. Absoluut te mijden. En toch was Sekt eind 19de eeuw een luxeproduct dat champagne in de schaduw stelde. Helaas bleef er halfweg weinig over van deze kwaliteit. Bij Vinsekt vroegen we ons af of er vandaag nog een spoor was van dat roemrijke verleden. En dat spoor vonden we. Meer nog, het is levendiger dan ooit. Hoog kwalitatieve sekt wordt vandaag geproduceerd door wijnhuizen met een lange traditie, maar ook steeds vaker door kleine nieuwkomers met een neus voor kwaliteit. Hoogwaardige sekt produceren is geen sinecure. Het begint bij de kwaliteitsvolle basiswijn die afkomstig moet zijn uit wijngaarden die het meest geschikt zijn voor mousserende wijn. Deze basiswijn vergist een eerste keer op vat, om daarna nog een tweede keer in de fles te vergisten. Daar is geduld voor nodig. Sektwijnen die aan de strenge kwaliteitscriteria voldoen, blijven minstens 9 maanden tot wel 5 jaar (en soms nog langer) op hun gisten rusten. Sekt is een prima aperitief en fijne compagnon bij de bij de maaltijd.
- Kernwoorden / Tags *: Sekt Duitsland Traditionele Methode Schuimwijn Bubbels.
Conscious Antwerp
CONSCIOUS ANTWERP is een duurzaam kledingmerk dat in Antwerpen wordt ontworpen en geproduceerd. De duurzame en tijdloze stukken, in natuurtinten en zachte kwaliteitsvolle materialen, worden lokaal & ethisch verantwoord gemaakt. Voor de eerste collectie werd...